INFO: +36 30 606 4386
czakoapartman@gmail.com

Apartmanjaink

1Major fsz

2Major 1em

3Szurmai33

Foglaltsági naptár

Árajánlatkérés

A+ R A-

Hajdúszoboszló

A FÜRDŐ
Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló a harmadik leglátogatottabb magyar város. A 72° C fokos gyógyvizének köszönhetően Hajdúszoboszló Európa legnagyobb fürdőkomplexumával büszkélkedhet. Évi másfél millió fürdőző fordul meg, és évente hét-nyolcszáz ezren vesznek igénybe gyógykezelést. Elsősorban az idősebb generáció kényelmét szolgálja, hogy megújult a gyógyfürdő termálcsarnoka és bővültek a pihenőterek. Néhány új típusú kabinos szénsavas kezelőhely (mofetta kialakítása), továbbá egy Cryoterápiás hidegszauna is segíti a betegek gyógyulását.
Fiatalok számára egy extrém zóna létesült 6 új extrém csúszdával - szabadesős alagút, vízhurok, szuperhullám, cunami, űrcsónak, vízcső - amely 16 és 20 m magas podeszterekről indulnak. Így az AQUAPARK-ban immár összesen 15 óriáscsúszda várja az aktív fürdőzőket. A bátrabbak a csúszdázás mellett a sziklamászást is kipróbálhatják a 20 m-es látványos vízeséses mászófalon. Aquapark területén a 6-12 éves gyermekek számára gyermek vízi kalandpark épült. Az új gyermekmedencékben megannyi színhely ígér élményt a függőhíddal felszerelt vízivártól,  a műsziklán, a vízesésen és a csúszdán át a borítódézsáig.
Az Omega medencébe új élményelemek kerültek: vízi sportpályák, sodróvíz-zóna, jakuzzi. A mediterrán tengerpart mellett habshow-helyszín létesült, a pancsoló medence közelében pedig egy gyermek show-színpad.
A nyári szezonban napközbeni animációk, hétvégén pedig fellépők szórakoztatják a gyerekeket és a családokat a strandon. A főszezon várva várt eseményei az esti fürdőbálok.

 

A VÁROS ÉS PROGRAMJAI:
A fürdőzés mellett évente megrendezésre kerülő fesztiváli programok garantálnak változatos szórakozást. Csak a legnevezetesebbeket említem meg:
A Szoboszlói Várjátékok középkori hangulatot teremt a kisvárosban, hadieszköz-bemutatókkal, párviadalokkal, várostrommal, korabeli ételekkel, táncokkal.
A Szoboszlói Folkhétvégén a népművészeté, a népzenéé és a néptáncé lesz a főszerep.
A Szoboszlói Dixiland Napok, a Kösely Kupa Lovasverseny és az augusztus 20.-ai Ünnepi Fürdőbál pezsgeti fel a település életét.
A városban a gasztronómia is hangsúlyos, kiemelt rendezvény a szezon végén megrendezendő Hajdúszoboszlói Bioétel és Borfesztivál. Már 15 éve megrendezik a Birka- és Slambucfőző Örömnapot.
Aki pedig egy kis csendre vágyik, a közeli Keleti-főcsatornán hódolhat a horgászás örömeinek.

 

KÖRNYÉKBELI NEVEZETESSÉGEK:
Hajdúszoboszló közelében kiváló családi program lehet a Hortobágyi Nemzeti Park őshonos magyar állatokat bemutató Állatparkja és a halastavak körüli kisvasutazás. A Hortobágyi Nemzeti Park nemcsak a végtelen rónaságot jelenti, hiszen az itteni halastavak, mocsaras, zsámbékos területek éppúgy a nagyalföldi pusztaság részei, mint a szikes legelők. Poroszkáló gulyák, nyüzsgő madárrajok, töretlen látóhatár ez mind a Hortobágy. Az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánította a Hortobágyot, mely a természet és az itt kialakult hagyományos pásztorkultúra harmónikus együttélésének kiemelkedő példája. Tanösvények, bemutatóházak hozzák közel a Hortobágy páratlan élővilágát, s teszik időtlenné ember és természet találkozását.
Hajdúszoboszlótól 25 km-re van a civis város Debrecen. Bőséges látnivalókkal várja az akár csak egy napra idelátogatókat is. A nagy múltú legendás város ikonikus látnivalói – a megújult Református Kollégium, kibővült látogatótérrel a Nagytemplom, a patinás Aranybika Szálló, a mesélő Csonka-torony vagy a Szabó Magda családregényből jól ismert Lábasház – mellett feltűnnek új ikonok, az egyik szó szerint ezt a nevet is viseli, s az ország legjobb éttermei közt tartják számon. A fiatalok legkedveltebb találkozóhelye a Roncsbár, mely igazi retró hely. Kávéházakkal, galériákkal, szökőkutakkal tarkított Hal köz a helyiek kedvelt sétálóutcácskája. 

SzéP Kártya

Apartmajaink a térképen